Atletičar Novog Pazara Muamer Hasanović rekao je da će početkom marta na Prvenstvu Srbije u krosu pokušati da potvrdi dobru formu, kao i da će tokom sezone probati da značajno popravi lični rekord na 5.000 metara.

„Odlično sam pripremljen, što je pokazao Beli kros. Želim da što bolje trčim na državnom prvenstvu u krosu, a da na ovogodišnjem šampionatu Evrope u toj disciplini budem među 50 najboljih. Što se tiče sezone na stazi, probaću da lični rekord na 5.000 metara (14:33,05 minuta) spustim za oko 20 sekundi“, rekao je Hasanović radiju Sto plus.

On je prošle nedelje ubedljivo trijumfovao na „permit“ Belom krosu u Beogradu, u konkurenciji reprezentativnih kolega Mirka Petrovića i Darka Živanovića, ali i Mađara Barnabaša Benea.

„To takmičenje mi baš leži, uvek ga dobro trčim. Višestruki sam pobednik u juniorskoj konkurenciji, a sada je došla i seniorska titula. Vremenski uslovi su bili nepovoljni, ali kako svima, tako i meni. Na skraćenoj stazi, nametnuo sam svoj ritam, što nisu mogli da isprate Petrović i Bene“, kazao je Hasanović.

Ovaj 23-godišnji reprezentativac Srbije rekao je da su dobri rezultati novopazarsih atletičara posledica dobre atmosfere koja vlada u tom klubu.
 
„Svi domaći klubovi nam zavide, jer smo složna grupa, pomažemo se i podržavamo na treninzima i takmičenjima. Zbog toga i dolaze ovako dobri rezulatati“, rekao je Hasanović.

Hasanović je ocenio da su se uslovi u kojima klub trenira „značajno popravili“ u odnosu na početak njegove karijere.

„Kad sam počeo da treniram, presvlačili smo se na klupi, zatim smo imali neku kamp-kućicu, a sada je tu drvena baraka u kojoj duva na sve strane. Sanjamo o metalnom kontejneru koji nam je obećan kao sledeći model svlačionice, a da ne pričam o atletskoj stazi“, rekao je Hasanović.
  
M. Minić