Farmaceutska kompanija Hemofarm danas je najavila da će u pogone, novu opremu i primenu najnovijih standarda  investirati 40 miliona evra.
Hemofarm posluje 61 godinu i lider je na farmaceutskom tržištu i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji. 
Od 2006. godine Hemofarm je deo Štada grupe, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi, koja je u modernizaciju njegovih pogona, opremu i nova postrojenja investirala oko 300 miliona evra.
Ovogodišnji plan poslovanja predvidja investicije u poslovanje Hemofarma u Srbiji (pogone u Vršcu i Šapcu) od oko 28 miliona evra, u Bosni i Hercegovini (Hemofarm Banjaluka) skoro 10 miliona, dok će u dalje unapredjenje poslovanja kompanije u Crnoj Gori (Hemomont u Podgorici) biti uloženo 1,5 miliona evra.
Investicije su planirane i za nabavku nove opreme za laboratoriju u Temišvaru koja posluje u okviru Hemofarm grupe, a služi za sertifikaciju lekova koji se izvoze u zemlje EU.
“Hemofarm je veliki jer proizvodi lekove za ceo svet, a rastao je i razvijao se upravo zahvaljujući redovnim investicijama, stalnim inovacijama u proizvodnji i neprekidnim ulaganjem u ljude i procese. Činjenica da smo deo jedinstvene Štade koja snažno istupa u polje inovacija u svim segmentima farmaceutskog razvoja, razlog je našeg uspeha. Mi to vraćamo liderskom pozicijom na tržištu, rekordnom proizvodnjom u skladu sa principima održivog razvoja i maksimalnom količinom kvalitetnih lekova koji su dostupni u apotekama na tri kontinenta”, rekao je generalni direktor Hemofarma Roland Zeliger.
Dodao je da je Hemofarm u vreme pandemije pokazao šta znači briga o zdravlju ljudi kroz 24-časovnu proizvodnju i redovno snabdevanje tržišta.Zaposleni u Hemofarmu su na rodjendan kompanije dobrovoljno dali krv u transfuziološkom autobusu koji je postavljen ispred ulaza u vršačku fabriku.
U toku je i nacionalna kampanja Hemofarm fondacije “Nesalomivi” za očuvanje mentalnog zdravlja u okviru koje je omogućena stručna podrška psihologa i psihijatara posredstvom besplatnog SOS broja 0800 001 002.