“Amerika je posvećena uspehu Srbije. Imali smo problema u prošlosti, ali imamo ogromnu prilike u budućnosti, hajde da na njima radimo zajedno. Naše kompanije veruju u Srbiju, posvećeni smo uspehu ove zemlje. Znamo šta Srbija mora da uradi, šta su njeni problemi, hajde da tražimo rešenja, a rešenja su jasna”, poručio je Hil na predstavljanju istraživanja Američke privredne komore o poslovnoj klimi u Srbiji i poverenju investitora.

Američka ambasada će američkim investitorima, dodao je, nastaviti da predstavlja potpunu sliku Srbije, koja “nije nužno prisutna u medijima u inostranstvu”.

“Ima problema u regionu, to znamo, ali više ljudi zna o problemima na Kosovu nego što znaju za izvanredan razvoj u okviru Otvorenog Balkana”, rekao je. 

Izjavio je da zbog rata u Ukrajini nije bilo “lako biti samouveren i optimističan kada je reč o budućnosti svetske ekonomije”, ali da ipak ima razloga biti optimističan kada je reč o narednoj godini.

“Moramo da uključimo srpske izuzetno talentovane ljude. Srbija je blagoslovena zaista izvanrednom generacijom. Oni su ovde među nama i ako im dovedemo poslove tu će i ostati”, rekao je.

Američka amasada je, rekao je, “vrlo inspirisana” vladom koju vodi premijerka Brnabić jer saradjuju kao tim.

Srbima je poručio da prevazidju pesimizam i pričanje o prošlosti.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE: