Hil je ocenio da postoji obostrana dobra volja za dalje unapređenje odnosa Srbije i SAD i izneo uverenje da dve zemlje mogu zajedno da postignu još mnogo toga u budućnosti, saopštio je Orlićev kabinet.

Orlić je rekao da se odnosi Srbije i SAD „konstantno kreću uzlaznom putanjom“ i ocenio da je dosadašnja međuparlamentarna saradnja bila na visokom nivou, navodi se.

On je ukazao na važnost svih dosadašnjih, ali i budućih, investicija koje u Srbiju dolaze iz SAD, posebno na zajedničku izgradnju infrastrukture u Srbiji, a zahvalio je i na podršci koju Vašington pruža Beogradu u procesu evropskih integracija, piše u saopštenju.

Orlić i Hil su razgovarali i o važnosti regionalne saradnje, i, kako se navodi, složili se da je inicijativa Otvoreni Balkan „od izuzetnog značaja za povezivanje i saradnju“ na prostoru Zapadnog Balkana.

Povodom dijaloga Beograda i Prištine, Orlić i Hil su obostrano konstatovali da je Srbija iskreno posvećena traženju onih rešenja koja čuvaju mir i stabilnost svima, dodaje se.