Grupe građana “Narodni pokret” i “Proleće” na lokalnim izborima u ovom gradu nastupiće pod rednim brojevima sedam i osam, a na njihovim listama se uglavnom nalaze članovi i aktivisti Sandžačke demokratske partije.

Hodžić je u izjavi za radio Sto plus istakao da je SDP tim potezom po ko zna koji put “bahato prekršila kodekse i pravila demokratije”.

“Očigledno su želeli da formiranjem liste “Narodni pokret”, zbog sličnosti u nazivu, zbune naše glasače. To je apsolutno neprimeren, ali njima svojstven potez. Zloupotrebljavaju tu decu, uslovljavajući ih zaposlenjem, vođenjem na koncerte ili putovanja, zbog čega su ona morala da prihvate da se nađu na tim listama”, kazao je Hodžić.

On je dodao da je zbog toga uputio žalbu Gradskoj izbornoj komisiji, ali je ona odbijena, nakon čega je podneo tužbu Upravnom sudu.

Nosilac liste BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić je na nedavnoj konferenciji za novinare istakao da je formiranje te dve liste “brutalna zloupotreba vlasti od strane SDP”.

“Da bi sprečili da budemo pod istim rednim brojem na parlamentarnim i lokalnim izborima tajno su kreirali fiktivne liste sastavljene od njihovih članova i ubacili ih ispred nas. To je opšte bezakonje i nepoštovanje javnosti. Njihov moto je može mi se, baš me briga”, rekao je Zukorlić.

Predstavnici listi “Narodni pokret” i “Proleće” nisu bili raspoloženi da odgovore na ove optužbe Hodžića i Zukorlića.

Sa druge strane, predsednik Gradskog odbora SDP u Novom Pazaru Husein Memić nam je u telefonskom razgovoru rekao da je “Srbija demokratska zemlja i da svako ima pravo da formira listu i učestvuje na izborima”.

“Ako misle da je nešto u suprotnosti sa zakonom neka podnesu krivičnu prijavu i obrate se institucijama, kao i što smo mi uradili kada su nam nepoznati počinioci zapalili predizborni pano”, izjavio je Memić.

On je dodao da predizborna kampanja u Novom Pazaru nikad nije bila mirnija i da “SDP pripadaju najveće zasluge za to, iako je na meti prljave kampanje protivnika koji su čak lepili lažne plakate sa likom gradonačelnika Meha Mahmutovića”.

N. Kočović