Bivši predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Rešad Hodžić promovisao je danas u Novom Pazaru novoosnovano Udruženje građana „Novi pokret“, čiji je cilj da ovom gradu, kako je rekao, vrati stare vrednosti.

Hodžić je na konferenciji za novinare rekao da je ovo udruženje građanska opcija, dostupna svima koji žele da se upuste u borbu pravljenja jedinstva svega ono što je poslednjih decenija razdvojeno.

„Želja nam je da stvari promenimo na bolje, jer je među ljudima velika apatija i nezainteresovanost. Verujem da je ozdravljenje ovog društva moguće i hoću svojim primerom da Novopazarcima dam nadu u mogućnost promena. Želja nam je da okupimo što više mladih ljudi, od kojih bi edukacijom trebalo stvoriti buduću garnituru političara“, rekao je Hodžić.

On je istakao da im je prioritet da mlade ljude nauče da vlast nije plen, kako se to danas shvata.

„Mi nismo ničija filijala kako se spekuliše, a to će i vreme pokazati. Osnovani smo iz želje da poboljšamo život i stanje u gradu, da vratimo moral, poštenje, predanost poslu i sve lepote i prednosti mešovite sredine“, rekao je Hodžić.

On je dodao da će udruženje funkcionisati na području ovog grada, sa perspektivom otvaranja ogranaka i u okolnim opštinama.

Hodžić je u septembru 2013. godine podneo ostavku na mesto predsednika SDP, a na čelu ove partije bio je od jeseni 2009. godine, nakon što je Rasim Ljajić formirao Socijaldemokratsku partiju Srbije (SDPS) .

A.Bajrović