Skupština Novog Pazara smenila je danas članove Gradskog veća (GV) Rešada Hodžića, Munira Poturka i Tarika Imamović, a na njihova mesta imenovala Mirsada Jusufovića, Nermina Bogućanina i Fevziju Murića.

Smenu dosadašnjih članova GV predložio je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović koji je za skupštinskom govornicom rekao da su oni odgovorno radili svoj posao.

“Imamo najbolje mišljenje o njihovom radu, imali su konstruktivnu ulogu u funkcionisanju gradske uprave. Ovim promenama želimo da osvežimo Veće, a bivši članovi odlaze na nova radna mesta”, izjavio je Mahmutović.

Međutim, obraćajući se odbornicima Hodžić je istakao da navodi gradonačelnika o odlasku na nova radna mesta “nisu tačni i da vlasti ne priliči da ih na taj način smenjuju”.

“U Veću sam od 2008. godine i radio sam u najboljoj koristi za građane Novog Pazara. Već duže vreme ne funkcionišu neke stvari i volim što je Mahmutović predložio moju smenu, to mi je veliki plus u životu. Smenom je stavljena tačka na moje učešće u GV, ali i tri tačke na moj politički život. Vidimo se u nekom novom filmu”, naglasio je Hodžić.

On je dodao i da je u slučaju da nije smenjen, bio spreman da podnese ostavku, koju je spremio, jer je “shvatio da je bolje da ode on, nego da 50 drugih ljudi ostane bez posla”.

Podsećamo da je Hodžić početkom septembra 2013. godine podneo ostavku na mesto predsednika Sandžake demokratske partije (SDP), jer se kako je tada rekao umorio, ali da će i dalje biti aktivni član  SDP-a  i do daljnjeg, član Gradskog veća Novog Pazara.

Hodžić je rukovođenje SDP-om preuzeo od Rasima Ljajića, nakon što je on formirao Socijaldemokratsku partiju Srbije (SDPS), u jesen 2009. godine.

Druga dva smenjena člana nisu prisustvovala zasedanju.

Na njihova mesta, tajnim glasanjem imenovani su bivši generalni sekretar Sandžačke demokratske partije, menadžer Mirsad Jusufović, arhitekta Nermin Bogućanin i dosadašnji pomoćnik gradonačelnika, stomatolog Fevzija Murić.

Prvo zasedanje lokalnog parlamenta počelo je odavanjem pošte minutom ćutanja žrtvama zločina u Štrpcima.

Većina je odbila da se u dnevni red uvrste i dopunske tačke koje su predložile opozicione Stranka demokratske akcije Sandžaka i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka.

Opozicija je tražila da se raspravlja o stanju u FK Novi Pazar, izgradnji škole u Paralovu, strategiji privrednog razvoja Novog Pazara i bezbednosnoj situaciji u gradu.

Oni su tražili i da se povodom obeležavanja 22 godine od stradanja Bošnjaka u Štrpcima odloži zasedanje lokalne skupštine.

N. Kočović