U Beogradu u petak i subotu gradjani će imati priliku da isprobaju najnovija dostignuća u razvoju virtuelne realnosti i da se “transportuju” u pustinju, na dno okeana, u svemir, i da uživo isprobaju prave oklope i mačeve kakve su nosili vitezovi u srednjem veku.
Beogradski hotel Jugoslavija 20. i 21. maja biće domaćin skupa “IT konekt”, najvećeg te vrste u tom sektoru u Srbiji, najavili su danas organizatori.
Posetioci moći da provere svoje znanje rešavajući kvizove i odgovarajući na nagradna pitanja, da se takmiče u brzom kucanju ili pravljenju aplikacije, a nagrade su dron, naočare za virtuelnu realnost i let avionom.
Ulaz sa posetice je besplatan, ali uz prijavu na www.it-konekt.com.
Kako se navodi u saopštenju, skup će biti i demonstracija novih dometa IT industrije, i napretka domaćih kompanija u toj oblasti po uslovima za rad.
Tokom skupa će biti predstavljena i slobodna mesta u IT kompanijama u Srbiji za Java i PHP programere, C# i C+ programere, QA inženjere, Android developere i druge.
Glavni partner skupa je Microsoft Development Center Serbia, a radna mesta u IT-ju će ponuditi i Quantox, Prodyna, Seven Bridges, Deploy, Cosmic Development i drugi.
ITkonekt su podržali Grad Beograd i Nacionalna služba za zapošljavanje.