“Komšiću nije stalo apsolutno ni do čega osim do vlastitog ugodnog mesta. Komšić je tipični primer jednog uhljeba, uzurpatora na štetu hrvatskog naroda u BiH”, rekao je Grlić Radman novinarima u Zagrebu.

Hrvatska ne priznaje člana Predsedništva BiH Željka Komšića, jer smatra da je on izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata.

Grlić Radman je rekao da se za evropsku perspektivu BiH bori premijer Hrvatske Andrej Plenković, ocenivši da je on postupio državnički, jer u utorak prilikom posete Sarajevu nije hteo da se sastane s Komšićem, prenela je agencija Hina.

“Komšić se pokazao kao osoba koja je htela samo da se slika, on u ovom reformskom procesu BiH apsolutno nema nikakvu ulogu i mislim da je on, čak i svestan toga, stvorio određenu zamku da bi se važne stvari koje je Plenković učinio za BiH stavile u drugi plan”, ocenio je Grlić Radman.

On je odbacio kritike da Plenković ne poštuje institucije BiH, rekavši da je premijer ranije u Zagrebu primio članove Predsedništva iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, Denisa Bećirovića i Željku Cvijanović.