Povod za protest je saobraćajna nezgoda koja se u naselju Mur dogodila pre nekoliko dana, a u kojoj je stradala petnaestogodišnja devojčica koju je kolima udario sedamnaestogodišnjak sa probnom vozačkom dozvolom.

Jedan od organizatora protesta Haris Ibrahimović rekao je radiju Sto plus da će nadležne institucije dobiti spisak zahteva čije rešavanje očekuju u najkraćem mogućem roku.

„Tražićemo obezbeđivanje trotoara i kamera koje će pratiti kretanje saobraćaja, redovnije policijske kontrole, obezbeđivanje jasnih pešačkih prelaza kao i usporivača saobraćaja na nesigurnim deonicama. Blokiraćemo saobraćaj na pola sata, jer ne želimo da remetimo naše sugrađane već samo da skrenemo pažnju na problem“, rekao je Ibrahimović.

Dodaje da skup nema nikakvu političku pozadinu i da se nada da će se što više građana odazvati protestu.

„Ujedinili smo se isključivo oko života, jer je samo u poslednjih godinu dana na deonici Novi Pazar – Kruševački most stradalo šest osoba, a na deonici u Muru dve. Iza nas ne stoji nikakva politička partija ni organizacija, već samo želimo da neko obrati pažnju na problem i reaguje što pre“, kaže Ibrahimović.

Sutrašnji protest prijavljen je policiji i zakazan je za 12.30 časova.