“Na kraju meča ispostavilo se da je Novi Pazar imao za čim da žali više od Čukaričkog. Kad u utakmicu ne udjemo onako kako smo se dogovorili, moramo da trpimo posledice”, rekao je Ilić za klupski sajt.

“Jednostavno je, ono što je Čukarički pokazao u Novom Pazaru daleko je od onoga što očekujem”, istakao je trener Čukaričkog.

Čukarički je juče, u odloženom meču drugog kola Super lige Srbije, odigrao nerešeno na gostovanju u Novom Pazaru 2:2. Domaćin je bio bliži prvom trijumfu protiv Brdjana u elitnom rangu takmičenja posle 2016. godine, kad je zabeležio i jedinu pobedu u duelima protiv Čukaričkog u Super ligi Srbije.

“Nismo odigrali na nivou na kom je trebalo, nismo imali ni neku želju ni agresivnost, a znali smo da će tako igrati Novopazarci. Nošeni publikom, došli su do prednosti od 2:1, imali su još nekoliko prilika, posebno na kraju meča kad smo jurili rezultat. Pomislili smo da možemo i da pobedimo, moglo je skupo da nas košta i da izgubimo 3:2”, rekao je Ilić.

Raspored je takav da će Novi Pazar već u ponedeljak od 15.00 gostovati Čukaričkom, ovoga puta u okviru redovnog, 17. kola Super lige Srbije.

“Moramo u meč da udjemo sa daleko boljim pristupom, od prvog minuta. Sa daleko većom željom, energijom, u protivnom biće nam izuzetno teško”, rekao je Ilić.

“Novi Pazar se pokazao kao dobar rival, izvukli su maksimum u tom trenutku, ponavljam možda su mogli i više. Sada sledi nova utakmica, prethodnu ćemo analizirati, na nama je da u kratkom vremenskom intervalu ispravimo greške, kojih je bilo na pretek”, dodao je on.

U Novom Pazaru je zbog povrede još u 13. minutu meča teren napustio kapiten Marko Docić, tokom susreta na povrede su se požalili Bojan Roganović i Asmir Kajević.

“Ostaje nam da vidimo danas u kakvom su stanju i ko će od njih biti spreman za meč u ponedeljak. U medjuvremenu ostali smo i bez Stefana Kovača, koji je zaradio četvrti žuti karton u sezoni. Ali, Čukarički ima veliki fond kvalitetnih igrača, na nama je da pronadjemo najbolju moguću kombinaciju za predstojeći meč”, rekao je Ilić.

U Novom Pazaru je Čukarički igrao bez nekoliko igrača koji su nosili dres mlade reprezentacije Srbije, Novaka Mićovića, Jovana Lukića i Alekse Jankovića, Bojan Roganović je bio sa Omladinskom selekcijom, dok je Milan Savić nosio dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Svi oni će konkurisati za sastav u duelu protiv Novog Pazara. Videćemo u predstojećim danima koliko su duga putovanja i mečevi koje su igrali, uz naravno odsustvo sa naših treninga, uticali na te momke. Imamo još dva dana da se spremimo, ali bez obzira ko će na teren, pristup meču mora da bude daleko bolji”, zaključio je Ilić.