Džons je rekao da je pucnjava u školi Sendi Huk, tokom koje je 2012. ubijeno 20 dece i šest odraslih, bila samo namešteni događaj.

Gotovo dva miliona korisnika Iks-a odgovorilo je potvrdno na anketu da li treba Džonsu vratiti nalog.

Džonsov nalog je od danas ponovo otvoren sa prvom porukom podrške američko-britanskom influenseru Endruu Tejtu (Andrew Tate), koji je pod sudskim nadzorom u Rumuniji, čekajući suđenje za trgovinu ljudima.

Njegova poslednja poruka je postavljena 6. septembra 2018. godine, kada je društvena mreža objavila trajnu suspenziju njegovog naloga, posle emitovanja poruka i video snimaka za koje se smatra da krše propise društvene mreže.

Mask je kupio Tviter u oktobru 2022. godine, preimenovao ga u Iks. Neka pravila su su postala mekša, posebno o širenju dezinformacija. Smanjen je tim za moderiranje sadržaja i mnogim kontroverznim ličnostima je vraćen nalog.

Džons je na sudu zbog izjave o pucnjavi morao 2022. godine da plati oko 1,5 milijardi dolara kazne i odštete, a zatim je proglasio lični bankrot, nekoliko meseci nakon što je već podneo zahtev za bankrot za svoju kompaniju Fri spič sistems (Free Speech Sistems).