Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović pitao je šta rade tužioci dok se u Srbiji pod zaštitom policije slavi genocid, veličaju ratni zločinci i širi verska i nacionalna mržnja, da li će reagovati na rastući fašizam koji je po zakonu zabranjen i pozvao ih da odgovore „da li je za njih Ratko Mladić zločinac ili heroj“.

„Imate u centru Beograda mural osudjenom ratnom zločincu, svakodnevno ga osvežavaju i čuvaju huligani, a tu je i tekst ‘Generale tvojoj majci hvala’. Za šta, je li hvala za genocid? Šta radi tužilac dok ministar policije veliča ratnog zločinca“, pitao je Imamović uz glasno negodovanje ostalih poslanika.

On je pitao direktora beogradske policije, pošto je kako je rekao „ministar policije očigledno organizator i zaštitinik huligana“, ko su ljudi koji su privodili aktivistkinje, da li su to policajci ili huligani sa ovlašćenjima.

Imamović je dodao da se u vreme Miloševića krila Srebrenica, a danas se slavi, i to pod zaštitom policije, i dodao da je sada opasno biti Bošnjak u Srbiji i Beogradu.

Poslanik SPS-a Djordje Milićević poručio je predsedavajućem Ivici Dačiću da je morao da prekinete govornika jer je uvredio Srbiju i srpski narod nazivajući je „genocidnom državom i genocidnim narodom“ i optužio Imamovića da pokušava da otme biračko telo Muamera Zukorlića.

Srbija nikad neće prihvatiti da je izvršen genocid i da je Srbija genocidna država, neka me uhapse imam pravo na mišljenje“ rekao je poslanik.

On je ponovio da mural generalu Mladiću nije problem, već da „grupica takozvanih aktivista“ ima druge ciljeve, jer treba „diskreditovati Srbiju, njene gradjane, predsednika i ovu skupštinu koja ne želi da prihvati ovo o čemu smo slušali“.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović umesto pitanja zahvalio je svima u ime stranke i porodice Zukorlić na podršci i svemu što su pokazali, svima koji su došli na sahranu Muamera Zukorlića dokazujući, kako je rekao, da je politika koju je Zukorlić promovisao dala rezultate.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić najavio je da će se sutra u skupštini biti održana komemoracija potpredsedniku parlamenta i lideru Stranke pravde i pomirenja Muameru Zukorliću kojoj bi trebalo da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.