Potpredsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović izjavio je danas u Novom Pazaru da je napadom člana obezbeđenja gradske uprave na odbornika ove stranke u lokalnom parlamentu Sabahudina Ramovića suspendovan Ustav Srbije i ukinuta demokratija.

On je na konferenciji za novinare rekao da čeka reakciju državnih organa kako bi video da li će oni štititi vladavinu prava ili batinaše.

“Ono što su juče priredili batinaši Sandžačke demokratske partije (SDP) nije politika, već teror i nasilje koje predugo traje. Pozivam Vladu Srbije, nadležne državne organe, kao i velike stranke da se zapitaju kome su dali vlast u ruke i hoće li neko odgovoriti na kriminal i teror SDP u Sandžaku ili je ovo njihova privatna država”, izjavio je Imamović.

On je zbog loše bezbednosne i ekonomske situacije zatražio raspuštanje lokalne vlasti i hitno raspisivanje vanrednih izbora.

Podsećamo da je pred jučerašnje zasedanje Skupštine Novog Pazara pripadnik obezbeđenja gradske uprave Asmir Ljajić verbalno i fizički napao odbornika SDA Sandžaka Sabahudina Ramovića.

Policija je protiv napadača podnela prekršajnu prijavu, a sudija mu je odredio novčanu kaznu od 30 hiljada dinara.

“Takvo ponasasnje suda dokažuje čvrstu vezu ljudi koji seju teror u Sandžaku i državnih organa. To je dokaz da oni tolerisu kriminal i ne poštuju zakone. Novčana kazna je pljuvanje u lice žrtvi”, rekao je Imamović.

Na pitanje Sto plus radija, kako onda komentariše sudsku presudu kojom su članovi obezbeđenja gradske uprave koji su 2008. godine, kada je SDA bila na vlasti, pretukli opozicionog odbornika Mithata Nokića osuđeni na uslovnu kaznu, Imamović nije želeo konkretno da odgovori.

“Ako želite da pričate o toj temi, možemo da zakažemo intervju. Raspoložen sam o tome da govorim, ali je tema današnje konferencije incident koji su izazvali članovi SDP Rasima Ljajića”, odgovorio je Imamović.

N. Kočović