Pred današnje zasedanje Skupštine Novog Pazara došlo je do incidenta između jednog pripadnika obezbeđenja i odbornika opozicione Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA).   

Do incidenta je došlo nakon verbalnog sukoba između odbornika SDA Sandžaka Sabahudina Ramovića i člana obezbeđenja Gradske uprave Asmira Ljajića.

Prema navodima odbornika Ramovića, Ljajić je prvo na ulazu u zgradu vređao i psovao drugog odbornika SDA Fuada Baćićanina, a zatim njega (Ramovića) napao u holu ispred skupštinske sale.

“Rekao sam Ljajiću da ne treba tako da se ponaša prema predstavmiku naroda. Međutim, kada sam seo ispred sale skupštine došao je (Ljajić) i odjednom  nasrnuo na mene. Počeo je da me vuče i udara. Tu su bili odbornici i opozicije i pozicije koji su nas razdvojili”, rekao je Ramović novinaru Sto plus radija.

Policija je brzo došla u salu skupštine i uzela izjave od učesnika incidenta.

Odbornici vladajuće većine i opozicionih partija osudili su ovaj događaj.

Član SDA Sandžaka Fuad Baćićanin zatražio je od nadležnih organa da se što pre procesuira napadač na Ramovića.

“Tražimo i da se otkrije ko je napadaču naložio da nasrne na odbornika Ramovića, jer nije on sam došao. Svi znamo u čijem je obezbeđenju napadač i to treba jasno reći, to je obezbeđenje gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića” rekao je Baćićanin.

Šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Muamer Bačevac izrazio je žaljenje zbog događaja u kojem je, “navodno” ugrožen neki odbornik.

“Mi smo protiv bilo kakvog vandalizma i pritisaka na odbornike, svi smo ovde zbog građana Novog Pazara, ali mislim da je sve prenaglašeno iz poličkih razloga. Istraga će pokazati šta se desilo, a ako je bilo nečega, tražimo da se krivac kazni”, izjavio je Bačevac.

Šef odborničke grupe BDZ Sandžaka Admir Muratović optužio je vladajuću koaliciju i gradsku upravu da se “okružuje kriminalcima koji joj čuvaju bezbednost”.

“Ovo što se danas desilo je skandal, to nema ni u Severnoj Koreji. Ovo je nedopustivo i poslednji je trenutak da se dekriminalizuje obezbeđenje gradske uprave”, ocenio je Muratović.
 
Nakon kraće pauze, sednica je nastavljena, a zasedanju ne prisustvuju odbornici SDA Sandžaka.

I. Slezović/N. Kočović