“Njegova smrt veliki je gubitak za sve nas. Njegovoj porodici i najmilijima izražavamo saučešće u ovom teškom trenutku”, naveo je Infantino.

Mihajlovićeva porodica potvrdila je da je nekadašnji fudbaler i trener umro danas u 54. godini, posle duge borbe s leukemijom.

Tokom 12-godišnje reprezentativne karijere, Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao deset golova za Jugoslaviju, odnosno Srbiju i Crnu Goru.

Na klupskom nivou, igrao je za Vojvodinu i Crvenu zvezdu, pre nego što se preselio u Italiju gde je nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter izmedju 1992. i 2006. godine.

Njegova reputacija, kako je se navodi u saopštenju Fife, porasla je ne samo zbog njegovih defanzivnih kvaliteta, već i zbog odlične sposobnosti da postiže golove iz slobodnih udaraca. Njegov rekord od 28 golova iz slobodnih udaraca i dalje je važeći u Seriji A.

Siniša Mihajlović je kao trener na više od 400 utakmica predvodio sedam različitih klubova. Bio je i selektor Srbije, a poslednji klub koji je vodio bila je Bolonja.