Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino osudio je danas rasističko vređanje igrača Juventusa Dušana Vlahovića i istakao da u fudbalu nema mesta rasizmu ili bilo kom drugom vidu diskriminacije.

Juventus je juče u Bergamu pobedio domaću Atalantu sa 2:0, a drugi gol postigao je Vlahović u devetom minutu nadoknade vremena.

Domaći navijači su krajem utakmice vređali srpskog fudbalera, uzvikivali su mu da je “ciganin”, zbog čega je sudija na kratko prekinuo meč. Italijanski navijači tako vređaju fudbalere sa Balkana i Istočne Evrope, bez obzira na njihovi nacionalnu pripadnost.

“Rasističke uvrede navijača Atalante na račun Dušana Vlahovića su apsolutno neprihvatljive. To nije izolovan incident i pozivam nadležne organe da stogo kazne odgovorne”, napisao je Infantino na društvenim mrežama.

“Fifa stoji uz Dušana Vlahovića, kao i uz svakog igrača, trenera, sudiju, navijača ili bilo kakvog drugog učesnika fudbalske utakmice koji trpi rasizam ili bilo koji drugi vid diskriminacije”, dodao je prvi čovek Fife.

Infantino je istakao da žrtve takvih zlostavljanja moraju biti podržane, a počinioci propisno kažnjeni.