Planirano je da se Mundijal 2026. godine odigra u novom formatu od 16 grupa sa po tri ekipe, od kojih će po najbolje dve proći u nokaut fazu.

Infantino je naveo da će njegov drugi mandat na mestu predsednika početi 16. marta, pošto nije imao protivkandidata na izborima.

On je istakao da će se sledeće godine Svetsko klupsko prvenstvo održati u Maroku, a da će od 2025. godine biti promena formata tog takmičenja, pa će učestvovati 32 ekipe na svake četiri godine.

Takodje, rekao je da će se i Svetsko klupsko prvenstvo za žene održati svake četvrte godine, a da Fifa planira da u parnim godinama (2024, 2026 i dalje) u martu organizuje prijateljske turnire za reprezentacije iz različitih konfederacija.

Govoreći o Svetskom prvenstvu u Kataru, koje se završava u nedelju, Infantino je rekao da je najbolje do sada.

“Svetsko prvenstvo je doživelo neverovatan uspeh na svim frontovima. Glavni su navijači, ponašanje, radosna atmosfera, okupljanje ljudi. Navijači su se susreli sa arapskim svetskom, to je bilo veoma važno za budućnost svih nas. Kada se radi o utakmicama, videli smo neverovatno takmičarske utakmice, neka iznenadjenja i neke sjajne golove”, naveo je on.

“U proseku, svaka utakmica bila je produžena po 10 minuta. Ovo je bilo pošteno Svetsko prvenstvo na terenu, bez simulacija, bez mnogo žutih i crvenih kartona. Čestitke idu igračima i trenerima koji su zadržali mirnoću i naravno sudijama”, dodao je predsednik svetske kuće fudbala.