U današnjem saopštenju inicijative se navodi da su “to pitanja koja su od velikog značaja ne samo za gradjane Beograda već i za celu Srbiju, jer će medjunarodnim kreditima biti zaduženi svi gradjani Srbije”.

“Sa najavljenom cenom od preko pet milijardi evra to znači da će svako domaćinstvo u Beogradu biti zaduženo sa 7.000 evra a da gradjane niko ništa nije pitao da li su saglasni. Grad Beograd nema privredu koja može da finansira ovakav projekat”, piše u saopštenju.

Inicijativa Bitka za Košutnjak navodi i da je predsednik komisije za planove i gradski arhitekta Marko Stojčić “odbio da im preda snimak javne rasprave, koji je trebalo direktno da prenosi gradska televizija Studio B”, ali je prenos prekinut kada je trebalo da govore organizacije koje se protive tom projektu,  medju kojima je i Gradjevinski fakultet.

“Zbog toga ne samo gledaoci već i odbornici nisu imali priliku da čuju reči vrhunskih stručnjaka. Samim tim gradski odbornici nemaju informacije i podatke na osnovu kojih bi mogli da donose odluke u ime svih gradjana Beograda”, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će Bitka za Košutnjak “nastaviti započetu sistemsku borbu sa krajnjim ciljem da metro povezuje ljude a ne njive i tajkunska buduća naselja”. //