„Uzimajući u obzir već dobijene podatke, istraga smatra da je zločin unapred planiran i napravljen po narudžbini. Već je utvrdjeno da je eksplozivna naprava postavljena ispod dna automobila sa strane vozača. Darija Dugina je preminula na licu mesta“, rečeno je TASS-u u pres-službi Istražnog Komiteta Rusije.

Darija Dugina se vraćala sa patriotskog festivala „Tradicija“ u okolini Moskve, gde je bila sa ocem. Planirali su da se vrate u Moskvu istim kolima, ali je kasnije Dugin ušao u drugi automobil.

Šef nepriznate Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin optužio je danas „ukrajinske teroriste“ da stoje iza eksplozije, a portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da državni organi treba da potvrde ove navode.

„Ako se potvrdi ukrajinski trag u ubistvu, a tu verziju je izneo šef DNR Denis Pušilin i to moraju da provere nadležni organi – onda bi trebalo da govorimo o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim“, napisala je Zaharova na njenom Telegram kanalu.

Kabinet predsednika Ukrajine danas je odbacio optužbe da je umešan u ubistvo.