On je za radio Sto plus izjavio da nema drastičnog odstupanja u percepciji mladih po pitanju govora mržnje i da ga je većina ispitanika prepoznala, pre svega, na političkoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, a zatim i zbog seksualne orijentacije.

“Primetili smo da mladi ne znaju da prepoznaju sve oblike govora mržnje, pogotovo kada je ono upereno prema osobama sa invaliditetom  ili kada je zasnovan na rodnoj osnovi, tako da tu pokazuju neki vid tolerancije”, rekao je Ivanović.

Dodao je da su to zvanični rezultati istraživanja iz 2020. godine koji su rađeni u tri multikulturalna regiona kao deo kampanje “Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!”.

U okviru te kampanje, u Kancelariji za mlade Novog Pazara danas su održani predavanje i radionica o borbi protiv govora mržnje, rasizma i diskriminacije.

O tim temama, kroz lična iskustva, svedočenja i razmenu dobrih praksi, sa mladima Novog Pazara pričali su ambasadori protiv govora mržnje u Srbiji, glumci Miloš Timotijević i Slaven Došlo, kao i mlade evropske ambasadorke, Adrijana Nikitović i Teodora Cekić.

Kampanja se sprovodi u okviru projekta “Promovisanje različitosti i ravnopravnosti u Srbiji”, koji je deo zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope.