Ivošević je za današnji broj lista „Nova“ rekao da gradjanima nije omogućeno da se „detaljno upoznaju sa njegovim odredbama, kako bi u referendumskom izjašnjavanju izneli vlastito mišljenje, a ne sledili tudje“.

„Tako bi zaštitili i institucionalnu čast najvišeg predstavničkog tela zemlje, kojem ne priliči da promena Ustava bude sprovedena u skupštinskom sazivu bez opozicije, zbog čega joj je i mandat drastično skraćen“, rekao je Ivošević.

Na pitanje ko najviše krši Ustav u Srbiji, Ivošević je odgovorio da to najčešće radi predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

„Umesto da kao šef države brine o njenom jedinstvu i ustrojstvu, on ustavnu podelu vlasti prisvaja pa najavljuje donošenje, noveliranje ili ukidanje zakona – iako je to posao Narodne skupštine, utvrdjuje i sprovodi unutrašnju i spoljnju politiku zemlje – iako je to posao Vlade, saopštava ko jeste a ko nije učinilac kažnjivog dela – iako je to posao sudova, umesto tužilaštva i suda ispituje dokaze, kao u slučaju pogibije Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi u Doljevcu, nakon čega su sa snimka nesreće nestala dva minuta ključna za identifikaciju vinovnika nesreće“, rekao je Ivošević.

Ivošević je kazao i da se „obavljajući privatno – pravnu funkciju predsednika političke stranke (kao udruženja gradjana) Vučić udobno smestio u sukob interesa koji je zabranjen članom 6 stav 1 i članom 115 Ustava“.