Tviter (Twitter) je danas saopštio da četvoro rukovodilaca odlazi iz te kompanije.
Akcije Tvitera pale su za četiri odsto, pošto je najavljeno da odlaze potpredsednik za inžinjering, potpredsednik za ljudske resurse, potpredsednik za drušvene medije i potpredsednik za proizvode.
Direktor Džek Dorsi je u saopštenju naveo da iz kompanije odlaze Aleks Reter, Skip Šiper, Keti Stanton i Kevin Vejl. On je naveo da je želeo da se obrati radnicima prošle nedelje, ali da je izdao saopštenje zbog “netačnih glasina u medijima” o odlascima.
Posle višegodišenjeg perioda snažnog rasta, kojim je Tviter postao jedna od najpoženijih internet kompanija, u poslednjih godinu i po dana rast te kompanije je dramatično usporen pošto po broju korisnika nikako ne može da uhvati korak s Fejsbukom (Facebook).
Zbog nevolja u Tviteru, letos je na mesto direktora umesto Dika Kostoloa došao Dorsi, koji je bio smenjen s čela kompanije 2008. godine.
Dorsi je pomogao u osnivanju Tvitera i on je uveo ograničenje od 140 karaktera po poruci kako bi se lako koristio na mobilnim telefonima koji su mogli da pošalju poruku s najviše 160 karaktera. Zbog napretka u porukama s pametninm telefonima, Tviter razmatra da omogući poruke od preko 140 karaktera kako bi privukao više korisnika.