Balija je na konferenciji za novinare izrazio sumnju, bez navođenja konkretnih dokaza, da iza podmetanja požara stoji Mirsad Ljajić, brat predsednika Socijaldemokratske partije Srbije i osnivača Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića.

On je kazao da prethodnih godinu dana, otkako je izrazio želju da se kandiduje za direktora Ugostiteljsko-turističke škole, trpi “šikaniranje, pretnje, diskriminaciju i mobing” za šta, kako tvrdi, ima dokaze, te da mu je Ljajić, preko kurira, poručivao da će ga “proterati sa Hadžeta i slomiti mu kičmu”.

“Verujem u organe Republike Srbije, policiju, tužilaštvo i sudstvo da će isterati pravdu do kraja, argumentovano, sa dokazima i činjenicama i sve obelodaniti. Vrlo brzo će se videti zbog čega je moj auto zapaljen, a ja neću ćutati i neću stati”, istakao je Balija.

On je odbacio pisanja pojedini medija o razlozima paljenja njegovog automobila navodeći da su netačni i najavljujući podnošenje tužbe.

O ovom slučaju oglasio se i Mirsad Ljajić koji je u saopštenju dostavljenom medijima zatražio od Policijske uprave Novog Pazara da, pod hitno, rasvetli paljenje automobila Balije, otkrije počinioce i utvrdi motive, te da o tome obavesti javnost.

“Ja sam ozbiljan i častan čovek, poznat po svojoj pouzdanosti i nepokolebljivom integritetu. Moja reč ima težinu, jer uvek stojim iza onoga što kažem i sigurno neću dozvoliti bilo kome da ljaga moju porodicu i mene i uvlači me u blato u kojm živi”, poručio je Ljajić.

Dodao je da je protiv medija koji je objavio da je on odgovoran za paljenje automobila podneo krivičnu prijavu.

Navode Balija i Stranke pravde i pomirenja odbacili su i u Sandžačkoj demokratskoj partiji nazivajući ih lažima i ocenjujući ih neprihvatljivim.

“Osuđujemo način na koji pojedine političke partije pokušavaju koristiti nemile događaje za političke svrhe. Ono što se desilo sinoć na Hadžetu je razlog za zabrinutost svih građana Novog Pazara, ali i SDP-a. Tražimo od nadležnih organa da hitno otkriju ko je odgovoran za paljenje automobila. Jasno nam je zašto je Mirsad Ljajić meta, zato što je poznat po svojoj humanosti i brat je našeg lidera Rasima Ljajića”, kazao je član Predsedništva te partije Fahrudin Đekić.

Policijska uprava u Novom Pazaru još uvek se nije oglasila o ovom događaju.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *