Jeremić je naveo da se razgovara o zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije i jedinstvenom nastupu na parlamentarnim i beogradskim izborima.

„Ostalo je da još zajedničku listu opozicije složimo tako da to ne bude samo koalicija tri stranke, nego širi front koji okuplja i javne ličnosti, pre svega iz Skupštine slobodne Srbije, kao što su akademik Dušan Teodorović, advokat Božo Prelević, rediteljka Milica Kralj i ostali. Bilo bi, takodje, od ogromnog značaja da i intelektualci nacionalne provenijencije stupe u zajednički front“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da ne bi trebalo izlaziti u javnost pre nego što sa tim ljudima bude postignut dogovor.

On je rekao da je jedan od važnih elemenata dogovora da se imena kandidata za predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda objave „što je moguće kasnije“, jer će za te ljude u trenutku kada budu saopštena njihova imena „početi pakao i provlačenje kroz toplog zeca“ u medijima bliskim vlastima.

„Mislim da više ne bi smelo da bude dileme da će Narodna stranka, SSP i DS predstavljati okosnicu opozicije. Smatramo da ne bi trebalo zatezati oko kvota na listi, što je važno za stranke koje se dogovaraju, ali je za gradjane to poslednja rupa na svirali“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se Narodna stranka zalaže za što širi front i da bi, po postizanju dogovora, trebalo pozvati i ostale stranke i organizacije da stupe u taj front.

„Jedina stvar koja može da se uradi u potpuno nenormalnim okolnostima u kojima živimo jeste da stvorimo atmosferu u kojoj će se gradjani 3. aprila 2022. godine na izborima referendumski izjasniti da li žele nastavak zaduživanja, divljanja cena, gradnje metroa na vodoizvorištu… Ili žele da tome kažu ‘ne'“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je za efikasnu kontrolu izbora u celoj Srbiji neophodno 20.000 ljudi i da Narodna stranka ima najrazvijeniju infrastrukturu na terenu, ali ne može sama da pokrije sva biračka mesta, a da bi ujedinjena opozicija mogla da obezbedi efikasnu kontrolu svake biračke kutije.

//