Na konferenciji za novinare ispred Palate pravde, Jeremić je rekao da je Vučić, koji se danas nije pojavio na prvom ročištu u tužbi od pre skoro tri i po godine, pozvan da da iskaz 17. februara.

„Ovo je priča koja će se završiti time da nema dokaza da sam ja ‘šef medjunarodne bande lopova’. Kada bi ih bilo, onda je tužilaštvo u protekle tri i po godine trebalo nešto da uradi“, kazao je Jeremić.

On je istakao da će tu „priču isterati“ do kraja i ocenio da se tu ne radi samo o njemu, već i o tome šta gradjani mogu da očekuju od pravosudja Srbije.

„Da bih skrenuo pažnju javnosti šta običan čovek može da očekuje od pravosudnog sistema zemlje u kojoj žive i ko snosi odgovornosti za takvu situaciju“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naglasio da je Vučić tom izjavom njemu načinio i medjunarodnu štetu zato što je izrečena na skupu kojem su prisustvovali strani predstavnici.

Govoreći o pisanju nekih medija da će funckioner Narodne stranke Zdravko Ponoš biti kandidat opozicije na predsedničkim izborima, Jeremić je kazao da je ta informacija bila iznenadjenje za njega.

On je naglasio da se Narodna stranka zalaže za sporazum unutar opozicije i dodao da njegova stranka ne postavlja uslove i ultimatume, niti da imenuje kandidate za predstojeće izbore.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

//