“Jedinstveno i zajedno poslaćemo poruku da nam je dosta terora i mržnje, da samo želimo mir i da budemo svoj na svome”, naveo je on.

Dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) obojica srpske nacionalnosti ranjeni su na Badnji dan u selu kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu.

Oni su, premda u šoku, van životne opasnosti – sa prostrelnim ranama, Stefan Stojanović je hospitalizovan Kliničko bolničkom centru Gračanica, a Miloš je pušten na kućno lečenje.

Kosovska policija je potom potvrdila da je uhapsila osumnjičenog 33-godišnjeg muškarca A.K, a kosovski ministar odbrane je saopštio da je uhapšen pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga.

Policija je inicijalno blokirala saobraćaj na mestu napada, da bi revoltirani građani potom postavili barikade od drveta i guma koje su, nakon višesatnog pregovaranja sa policijom i uklonili.

KoSSev je naveo da je protest u Šrpcu zakazan za isti dan, i u isto vreme, za kada su prethodno oni gradjani koji se ne slažu s postupcima srpske vlasti i Srpske liste na Severu Kosova, najavili okupljanje u Kosovskoj Mitrovici.