Fudbaler Novog Pazara Marko Jevtović izjavio je danas da se na pripremama tog kluba u Baru sve više oseća „pečat“ novog trenera Zorana Njeguša.

„Upoznali smo se sa zahtevima novog šefa i polako počinje da dolazi do izražaja njegov rad. Oseća se to na treninzima, ali i na kontrolnim utakmicama, a biće vremenom sve bolje“, rekao je Jevtović radiju Sto plus.

Pazarci su na crnogorskom primorju imali tri kontrolna meča. Najpre su poraženi od Zete (0:3), zatim su savladali Dečić (1:0), a u utorak su igrali nerešeno (1:1) protiv Veleža.
 
Jevtović je rekao da su fudbaleri uspešno prošli kroz najteži deo pripremnog perioda.
  
„Sve teče po planu. Prošli smo taj teži deo, gde je akcenat bio na fizičkoj pripremi, a sada se radi s loptom i uigravaju se linije u timu“, kazao je Jevtović.

On je kandidat za reprezentaciju Srbije do 20 godina, a u Novi Pazar je došao prošlog leta iz kulskog Hajduka. Pre toga, nastupao je za Dinamo iz Moskve.

Jesenas je 10 puta igrao za Novi Pazar u Super ligi i Kupu Srbije, a nedavno je produžio ugovor s klubom na još dve godine.

„Imao sam nekoliko ponuda iz zemlje i inostranstva, ali rešio sam da u ovoj izrazito fudbalskoj sredini ostavim značajniji trag“, rekao je Jevtović.

Ovaj 20-godišnji vezni fudbaler ocenio je će Novopazarci imati veoma kvalitetan sastav u prolećnom delu prvenstva.

„Došli su provereni igrači, pa ćemo sigurno imati jako kvalitetnu ekipu u drugom delu prvenstva. Takođe, uveren sam da ćemo biti potpuno spremni za nastavak sezone i utakmicu s Partizanom“, najavio je Jevtović.

Novi Pazar je na šestom mestu u Super ligi Srbije sa 24 boda, devet manje od vodećeg Partizana kome će biti domaćin na startu prolećnog dela.

M. Minić