Za najbolju košarkašicu u protekloj godini izabrana je Sonja Vasić, a svečana ceremonija je održana u hotelu „Kraun plaza“.

Srpski centar je rekao da mu je žao što ne može da prisustvuje ceremoniji, kao i da se zahvaljuje Savezu i sportskim novinarima na nagradi.

„Poznavajući odakle dolazim i šta košarka predstavlja za naš narod, to je velika čast i zadovoljstvo za mene. Mnoge legende su dobijale ovu nagradu, veliko je zadovoljstvo za mene i ovo je veliki podstrek da napredujem i budem bolji“, rekao je Jokić.

Jokić je prošle sezone izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dela NBA lige, dok je Sonja Vasić sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Vasić je istakla da je ovo verovatno njena poslednja nagrada, uz ocenu da je prošla godina bila uspešna, ali i da ostaje žal da je moglo još više da se uradi.

„Stavljam tačku na karijeru, hvala svima. Prvo porodici, saigračicama, trenerima, kao i KSS-u. Poslednje godine nisu bile lake. Hvala svima još jednom“, zaključila je Vasić.

Specijalne nagrade pripale su basket reprezentaciji 3×3, koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu i bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i ženskoj košarkaškoj selekciji.