Pored nagrade publike za najbolju predstavu u celini, neformalni novinarski žiri dodelio je i dve nagrade za dramatizaciju i to režiseru Zlatku Pakoviću i ansamblu Regionalnog pozorišta, dok je priznanje za najbolju mušku ulogu pripalo glumcu Rifatu Rifatoviću.

Direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović rekao je radiju Sto plus da je ova kulturna ustanova obeležila ovu godinu i da su nagrade potvrda njihovog zajedničkog rada i zalaganja na sceni.

“Za nas je već bio uspeh to što smo selektovani na ovom festivalu, gde je selekcija bila izuzetno jaka i gde je bilo predstava iz cele zemlje. Nagrada publike svakako nam je najbitnija i to nam je najveći utisak jer ona učestvuje u igranju sa svim glumcima”, rekao je Mujezinović.

Regionalno pozorište je i pre mesec dana osvojilo četiri nagrade na 57. festivalu “Joakim Vujić” u Leskovcu gde je pored glavne nagrade za najbolju predstavu u celini, osvojena i nagrada za najbolju režiju, specijalna nagrada za muziku, a glumcu Rifatu Rifatoviću je i tada pripala glumačka nagrada.

Predstava „Ako dugo gledaš u ponor“ rađena je po romanu Enesa Halilovića.