Kapiten Jošanice Edin Ferizović rekao je danas da fudbaleri tog srpskoligaša nisu trenirali tokom ove nedelje zbog finasijskih potraživanja, dok u novopazarskom superligašu, čija je Jošanica filijala, nisu bili dostupni za komentar trenutne situacije.
 
“Posle pobede nad Krušikom u nedelju (3:0), rečeno nam je da ćemo biti isplaćeni do utorka, da bi posle sastanka rukovodstvo zauzelo stav da novca nema i da je slobodan svako ko nije spreman da igra za džabe. Zatečeni smo, a ako se nešto ne promeni nećemo dalje trenirati i igrati utakmice”, rekao je Ferizović radiju Sto plus.
 
Igrači Jošanice iz istih razloga nisu trenirali sedam dana tokom marta, ekipa nije otputovala na utakmicu sa Rudarom u Kostolcu koju je izgubila službenim rezultatom, uz oduzimanje boda.
 
“Ne znam hoće li se neko od igrača vratiti u trenažni proces, mislim da dve trećine prvotimaca sigurno neće, ali žalosno je da se ostane bez kluba. Na zadnjoj utakmici nismo imali ni vodu. Stvorili smo dobru atmosferu i pristali smo da igramo bez premija, za te neke uslove koje podrazumeva obećani budžet od 600.000 dinara mesečno, ali ni taj minimum ne može da se ispoštuje”, kazao je Ferizović.

On je naveo da fudbaleri Jošanice potražuju nepune dve plate i da su tokom februara i marta primili između pet i 15 hiljada dinara.

“Nas nekoliko starijih ima 25.000 dinara mesečno, a ostali su u rasponu od pet do 15.000 dinara. Odrekli smo se dela primanja da bi se ‘izbrisala’ ta najniža kategorija. Treniramo u (Novopazarskoj) Banji, neko više od polovine novca potroši za gorivo. Dosta je talentovanih igrača u Jošanici, rang je veoma ozbiljan, a oni treba da stasavaju uz nas starije”, ocenio je Ferizović.

Jošanica je od pre dva meseca drugi tim Novog Pazara, predvodi ih isto rukovodstvo, a na srpskoligaškoj tabeli je osma sa 27 bodova. Naredni rival, vodeća Mačva iz Šapca, ima 10 bodova više.

“Vratićemo se na teren čim dobijemo signal da je rešenje moguće, jer je ovo najteže palo igračima. Ako smo filijala, kao što je Teleoptik ogranak Partizana, nije u redu da to bude samo na rečima”, zaključio je Ferizović.

Generalni sekretar Novog Pazara Enes Međedović nije bio dostupan za komentar, ali je ranije našem radiju rekao da je budućnost ovdašnjeg srpskoligaša neizvesna. On je tada najavio da će “klub pokušati da spreči gašenje Jošanice, najviše zbog velikog broja mladih igrača”.

M. Minić