Na sednicu su glasala 54 odbornika, njih 34 je bilo za Đokića, dok je 20 glasova dobio Bogdan Tatić iz Demokratske stranke kojeg je predložila izborna lista “Biramo Vračar”.

Glasanje je bilo tajno, ali su odbornici iz “Biramo Vračar” javno pokazivali svoje zaokružene glasačke listiće.

Nekoliko odbornika ove liste nije prisustvovalo sednici.

Đokić je zahvalio svima koji su glasali za njega, ali i onima koji su glasali za protivkandidata, navodeći da su svi odbornici jednaki i “prijatelji na istom zadatku bez obzira na stranačku pripadnost”.

Glasanju je prethodilo kraće predstavljanje kandidata tokom kojeg je Đokić rekao da je vlast okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) “perfektno funkcionisala na zadovoljstvo građana, što su oni pokazali na izborima”.

“Primali smo na razgovor svakog građanina koji je to želeo”, naveo je Đokić.

Tatić je, obraćajući se pre njega, bio nešto duži, naglasivši da su građani Vračara većinski pokazali da su za promene i da će ih on i doneti, ako ga odbornici izaberu.

Naglasio je da će njegova vrata uvek biti otvorena za građane i da će postupati transparentno.

“Građani će biti više uključeni u odlučivanje”, naglasio je Tatić.

Više polemike na sednici uneo je Stefan Tasić iz “Zeleno-levog fronta”, člana koalicije “Biramo Vračar”, navodeći da je prethodna vlast okupljena oko SNS bila “korumpirana i štetočinska”, da izbori nisu bili fer i da će za to neko odgovarati.

Uzvratio mu je Nenad Đorđević sa liste “AV – Vračar sutra”, osporavajući njegove reči uz komentar da mu je jako zasmetalo sve ono što je izgovorio Tasić.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *