“Nastavićemo da kritikujemo režim, a opozicijom se ne može nazvati onaj ko je spreman da saradjuje sa vlašću”, rekao je Jovanović za televiziju Blic, a saopštila je Narodna stranka.

Kako je naveo, u toj strancu su spremni za izbore kada god budu raspisani.

“Ne očekujem da će naredne godine biti vanrednih parlamentarnih izbora, a oročenost sadašnje vlade na dve godine je pokazatelj političke nestabilnosti”, dodao je Jovanović.

Jovanović je rekao da se odgovornost za incidente u parlamentu ne može relativizovati tvrdnjom da su “svi odgovorni”, jer je prvenstveno odgovoran predsednik skupštine Vladimir Orlić, za kog tvrdi da svojim načinom predsedavanja provocira incidente i sukobe.

“Orlić je svaku sednicu zakazao 24 sata pre održavanja da opozicija ne bi mogla da podnosi dopune dnevnog reda, što je pravno nasilje, a opoziciji se uskraćuje pravo na repliku, što sve stvara uzavrelu atmosferu u sali, za koju je odgovoran prvenstveno predsednik skupštine. Poslanici SNS-a viču dok govore poslanici opozicije, vređaju nas, psuju, a poslanicama opozicije pokazuju gestove u kojima iskazuju seksualne aluzije”, rekao je Jovanović.