Jovanović je agenciji Beta kazao da će Vučić nastaviti politiku čerupanja srpskih prirodnih resursa pod izgovorom „napretka i prosperiteta“.

„Osim Rio Tinta, put kojim će Vučić povesti Srbiju odrediće i kineske kompanije Zidjin i Linglong i ruski Gasprom. Sve to će za posledicu imati ubrzani nastavak propadanja i ono malo što je ostalo zdravo u ovoj zemlji, a u kojoj više niko ne želi da živi“, istakao je Jovanović.

Po njegovim rečima, na gradjanima Srbije je da spreče namere predsednika Vučića, kako bi se od uništenja sačuvali voda, zemlja, vazduh i ljudi „koji nas hrane“.

„Ne očekujem da će u narednom periodu doći do bilo kakvog boljitka ni kada su u pitanju vladavina prava ili sloboda medija. Vučić ima najveći broj poslanika u parlamentu i on će i dalje sam odlučivati o krucijalnim odlukama kao što su (ne) uvodjenje sankcija Rusiji i odnosu prema velikim silama. Sva vlast je u njegovim rukama, i dok god to bude tako, u ovoj zemlji ništa neće biti drugačije. Naprotiv, biće sve gore i gore“, zaključio je Aleksandar Jovanović Ćuta.

Polaganjem zakletve pred starim sazivom Skupštine Srbije, Aleksandar Vučić je danas započeo drugi petogodišnji mandat na mestu predsednika države.