Jovanović Ćuta je agenciji Beta kazao da je za poziv Manojlovića (da opozicija napusti skupštine Beograda, Niša i Novog Beograda i da vrati mandate u republičkom parlamentu), saznao iz medija.

“Savo Manojlović je morao da prvo obavi razgovor sa kolegama iz opozicije, a ne da nam šalje poziv preko medija. Niko me nije pozvao, da me bilo šta pita. O tako krupnim stvarima mora da se prethodno obavi razgovor”, rekao je Jovanović Ćuta.

Dodao je da on nije najbolja adresa za davanje ultimatuma i rokova od 24 sata za izjašnjavanje.

Savo Manojlović iz pokreta Kreni-promeni pozvao je danas opoziciju da vrati mandate i izađe iz skupština Beograda, Niša i Novog Beograda, kao i iz republičkog parlamenta zbog izbornih mahinacija.

Manojlović je da opoziciji rok do sutra da se izjasni o njegovom predlogu.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je agenciji Beta da spremnost na odricanje od mandata zbog odbrane izborne volje za njega nije dilema.

I stranka Zajedno je saopštila da ne priznaje rezultate junskih izbora zato što “izbori moraju biti slobodni ili ih ne sme biti” i pozvala opozicione stranke da izađu iz republičkog parlamenta i svih lokalnih skupština i da se uključe u “sveopšti građanski otpor”.