„Sugurno je veliki izazov predamnom, samim tim i obaveza koju nosi mesto trenera Crvene zvezde. Potpuno sam svestan šta se očekuje od Crvene zvezde, i kada sam prihvatio ovaj poziv, prihvatio sam i da živim sa tim, ali i da dam svoj maksimum“, rekao je Jovanović za klupski sajt.

„Siguran sam da možemo da ostvarimo ambicije, ali iza toga mora da stoji veliki rad i posvećenost, a iz toga će svi to želimo i čvrsto verujem, doći i dobri rezultati“, dodao je on.

Nekadašnji trener FMP-a i Cibone i aktuelni selektor Srbije za igrače do 20 godina je prošle nedelje promovisan u novog trenera Zvezde.

U prvoj izjavi na toj funkciji, Jovanović je rekao da je želja crveno-belih da budu konkurentni u sva četiri takmičenja u kojima će učestvovati.

„Želimo da oformimo tim koji je kadar ‘da izadje na crtu’ svakoj ekipi i da ide na pobedu“, istakao je Jovanović.

„Sa moje strane, kao trener sigurno da želim da izvučem najbolje iz igrača. Hemija u tom timu će biti izuzetno važna jer je sve usko povezano. Iz dobre atmosfere stvara se pozitivna energija iz koje dolaze dobre igre“, dodao je novi trener Zvezde.

Jovanović sa reprezentacijom Srbije do 20 godina putuje u sredu u Gruziju na evropski šampionat, a krajem jula će se u potpunosti okrenuti obavezama u Crvenoj zvezdi.