Jovanović je u Knez Mihailovoj ulici, nakon razgovora te koalicije sa građanima, izjavio da situacija u zemlji nije dobra, i da je “ova nikad prljavija kampanja” pokazala koliko stvari moraju da se menjaju.

Nikada nije bilo više politikanstva, ocenio je Jovanović i dodao da se nikada nijedna vlast, kao aktuelna, nije tako “žestoko i protivpravno borila da ostane na vlasti”.

Kazao je i da su Srbiji neohpodne korenite promene i da su stranke te koalicije – Pokret Obnove Kraljevine Srbije (POKS) i Nova DSS iznele vrlo jasne stavove i politku tih promena.

Predsednik POKS-a i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović kazao je da je kampanja bila kratka, “verovatno po želji predsednika”, kome, kako je naveo, ne odgovara priča koja je istinita i koja je mimo propagande.

“Pogubnost politike prema Kosovu mora da stane jer ćemo izgubiti i ono malo što je ostalo, jer ova štetočinska vlast svakim danom pravi sve veću štetu”, rekao je on.

Govoreći o Beogradu, rekao je da je korupcija postojala i ranije, ali da je sada dostigla svoj vhunac, jer aktuelna vlast “kao da zna da odlazi, pa je taj grabež postao sve žešći”.

“Sigurno da smo mi spremni da se udružimo sa ostatkom opozicije kako bismo menjali ovu vlast. Kada je u pitanju Beograd, te koalicije mogu i da traju, a kada je Republika u pitanju, zbog naših različitih stavova, tu je jedino moguća tehnička vlada, koja bi imala zadatak da pripremi pravične izbore, oslobodi medije, i eventualno da promeni izborni zakon”, ocenio je Mihailović.

Kandidat za odbornika te koalicije Vladimir Štimac kazao je da je 17. decembar važan, jer će svi dobiti priliku da prestanu da se plaše da kažu ono što stvarno žele, kao i da će taj dan biti srećan dan za sve.

Dodao je da je koalicija NADA vodila jednu od najpozitivnijih kampanja, gde su predstavljeni programi koji su zaista dobri.

Prema njegovim rečima, u gradu su se najviše zalagali za omladinu, sport i još neke “goruće stvari”.