Na sednici Skupštine Srbije Jovanović je citirao Vučićevu objavu na Tviteru kako je naveo, od 23. maja 2013. godine, kada je napisao da će TV pretplata, kao što je i obećao građanima Srbije, biti ukinuta, jer on ne pripada “onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao gradjane Srbije i bavio se samo marketinškim trikovima”, te da je to obaveza od koje neće odustati.

Jovanović je rekao da RTS “očigledno pati od hronične nestašice novca”, pa građani moraju da mu daju i dodatni novac iz budžeta, i dodao da gradjani na toj televiziji “ništa nisu mogli da čuju o Zakonu o policiji, kojim režim pokušava da stvori partijsku policiju i da Srbiju pretvori u policijsku državu”.

Jovanović je naveo da gradjani na RTS-u nisu mogli da čuju ni da je “u Zaječaru juče izmereno 860 mikrograma zagadjenja vazduha po kubnom metru, što je u rangu gasne komore”.

“Vlada Srbije ne uvodi vanrednu situaciju po Zakonu o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama da bi se zaštitilo stanovništvo dok užasna situacija ne bude ublažena”, rekao je Jovanović.

Ocenio je da je vlast “izvršila genocid nad srpskim medijima i uništila slobodne medije”.

“Vi ste zaveli diktaturu i cenzuru u medijima, iako je cenzura zabranjena Ustavom Srbije, koji jemči slobodu mišljenja i izražavanja. O tome da li se ta sloboda jemči i posle izražavanja mišljenja mogu da govore novinar Milan Jovanović, kome je zapaljena kuća, i Ana Lalić, koja je hapšena tokom pandemije, ali ne mogu da govore Slavko Ćuruvija i novinari koji su izgubili živote radeći svoj posao”, rekao je Jovanović.

Dodao je da poslanici Narodne stranke i drugih opozicionih stranaka “ne zastupaju interese bilo kojih medija, kako to vlast pokušava da predstavi”, nego govore o medijima koji bi trebalo da informišu gradjane.

“Gradjani ne traže ni istinu vlasti niti opozicionu istinu, nego traže da budu obavešteni o onome što se stvarno dogadja u Srbiji, a to ne može da se čuje na javnim servisima i medijima pod kontrolom vlasti. Ranije je već rečeno da ako mislite da normalnu zemlju podignete na temeljima televizije Pink, u srpskoj istoriji bićete obeleženi kao konzilijum doktora koji se protiv kancera borio gradeći groblja”, rekao je Jovanović.

Jovanović je predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću rekao da je “sklepano vodio” sednicu parlamenta, kao što je “sklepan i dnevni red na kojem su i javni medijski servisi i REM i sudije i Emirati”.