„Za ne mali broj opozicionara je ono što se dogodilo u Srebrenici genocid, što je za mene neprihvatljivo. Za neke Evropska unija (EU) nema alternativu, za neke je NATO prihvatljiva opcija. To je sve ono čemu se mi protivimo, i mi smo za neke potpuno druge vrednosti“, naveo je Jovanović.

Jovanović je ocenio da Srpska napredna stranka (SNS) „često vlada kabadahijski, da nema ni malo sluha za demokratske procese i da ima vrlo elastično shvatanje poštovanja zakona.

„S druge strane ne mogu da kritikujem nešto što mislim da je dobro. Ne mogu da kritikujem Zakon o ćirilici, ne mogu da kritikujem jačanje vojske, to su dobre i strateške stvari“, ocenio je Jovanović.

On je rekao da DSS i POKS u koaliciju NADA spaja ideja da se može biti i patriota i demokrata, da se mogu poštovati nacionalni interesi i pravna država.

„Kao i ideja da se u nekom trenutku, u dogledno vreme na referendumu postavi pitanje gradjanima o tipu državnog uredjenja i oblika vladavine, da li Republika ili obnova Kraljevine Srbije“, naveo je Jovanović.

  //