ako je saopšteno iz Nove DSS, Jovanović je gostujući na КTV Zrenjanin istakao da razume ljude koji su izašli na proteste u protekle dve nedelje, dodavši da su građani s pravom besni zbog celokupnog stanja u društvu i da “ne izlaze na proteste da bi dali podršku Jeremiću, Đilasu ili Milošu Jovanoviću”.

“Sada vlast odgovara kao adolescent da pokaže ja sam jači, ja sam lepši. To je potpuno neodgovorno ponašanje. Ono što je uradila (premijerka) Ana Brnabić sa onim fotošopom, nikada mi ne bi palo na pamet da se kezim u ovoj situaciji. To pokazuje da su ozbiljno izgubili kontakt sa realnošću”, naveo je lider Novog DSS-a.

Govoreći o dve tragedije koje su početkom maja pogodile Srbiju, Jovanović je kazao da se nije oglašavao jer je smatrao da je bilo potrebno da “pustimo da vreme učini svoje, da se malo slegnu emocije i da se u tišini tuguje”.

“Nažalost to nije tako urađeno. Pokazana je, u odnosu na sve te tragične događaje, jedna vrsta nezrelosti, počev od same vlasti, pa onda i od drugih političkih aktera”, rekao je Jovanović.

On je dodao da je i sam otac dva sina koji pohađaju osnovnu školu, i da misli na roditelje koji su izgubili svoju decu.

“Legnem i probudim se s tim. Porodice su potpuno unesrećene. Кao veo kad padne, tu je oko vas”, naveo je Jovanović.

Provodom današnje sednice Skupštine Srbije, na kojoj će se između ostalog raspravljati o odgovornosti povodom dva masovna ubistva u kojima je početkom maja u Beogradu i okolini Mladenovca ubijeno 18 osoba, predsednik Novog DSS-a je ocenio da je ona preuranjena zbog svega što se desilo.

“Nadam se da grešim ali mislim da neće biti dostojanstvena i da će brzo da odleti u neke politikantske vode i da to ne služi nama na čast kao narodu. To nije poštovanje prema žrtvama, prema roditeljima”, ocenio je Jovanović.