“Imali smo zloupotrebu biračkih spiskova, potpuno neravnopravne medijske uslove sa ‘Gebelsovskom’ propagandom vlasti i još sada ako se dogode dva preletača iz Nestorovićevog pokreta takva vlast bi bila potpuno nelegitimna. Imamo plan za takvu situaciju i to nećemo dozvoliti”, istakao je Jovanović gostujući na Nova S televiziji.

On je istakao da vlast reaguje samo na pritisak i da se to videlo svaki put kada je bio veliki broj ljudi na ulici.

“Razgovaramo o tome sa ostalim kolegama iz opozicije. Svaka borba je pitanje volje i odlučnosti i čini mi se da samopouzdanje u opoziciji raste, dok sam osetio da na strani vlasti tog samopouzdanja nema”, naveo je lider Novog DSS-a.

Povodom sutrašnje rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, Jovanović je kazao da je nije pročitao i da ga ona apsolutno ne zanima.

“Ne mislim da ima nekog značaja, ali i da ima, ne volim da se u probleme moje države meša neko sa strane. Ko god, Zapad, Istok… Više volim da se mi ovde raspravljamo, nego da nam neko sa strane to rešava”, istakao je predsednik Nove Demokratske stranke Srbije.

On je ocenio da se Srbija nalazi pred vrlo turbulentnom godinom i da je ovo je poslednja faza SNS-ove politike povlačenja Srbije sa Kosova i Metohije.

“Ako to dozvolimo, posle bi se otvorilo pitanje Republike Srpske, pa Raške oblasti. Na pragu smo da kao narod izgubimo sve što smo gradili vekovima”, zaključio je Miloš Jovanović.