Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je režim, sasvim suprotno, “i dalje nastavio, i verovatno pojačao, praksu migracije birača u šta je cela Srbija mogla da se uveri sa slučajem Male Krsne”.

Kako je rekao, opozicija u Srbiji, iako je blagovremeno zahtevala od vlasti razgovore o izbornim uslovima, pristala je čak da o njima razgovara i nakon raspisivanja izbora što je “samo po sebi nezabeležen slučaj”.

“Danas, na 40 dana od održavanja farse od izbora – i nezavisno od činjenice da je apsolutno kasno da se išta promeni na bolje – svaki dalji razgovor bi predstavljao čisto poniženje. Jedino što preostalo vreme dopušta jeste da svako donese odluku – da li će braniti demokratiju i slobodu u Srbiji ili će se, svesno ili ne, svrstati uz režim Aleksandra Vučića i njegove stranačke mašinerije koji direktno ugrožavaju i slobodu i demokratiju”, kazao je on.

Jovanović je kazao i da su u Novoj DSS uvereni da srpsko društvo ima snage, energije i volje da se uhvati u koštac sa problemima i da se konačno reši jedne takve “autokratske, korumpirane, antinarodne i antidržavne, i neretko, krajnje primitivne vlasti”.