Dodao je da je vrhunac licemerja to što su njeni predlagači, kao i neki od kosponzora, odgovorni za smrt miliona ljudi i za neke od najvećih zločina u istoriji čovečanstva.

“Zato je važno podsetiti i nikada ne zaboraviti da su ratovi iz devedesetih godina prošlog veka nametnuti srpskom narodu i da su upravo Srbi najveće žrtve tih ratova i jedini narod koji je na ovim prostorima bio žrtva genocida. Podjednako je važno stalno insistirati i na jedinoj istinitoj činjenici – a ona glasi da u Srebrenici nije počinjen zločin genocida”, naglasio je Jovanović u saopštenju.

Dodao je da je, uprkos diplomatskim aktivnostima Srbije poslednjih nedelja, prilično glasno predstavljenim u domaćoj javnosti, Rezolucija nažalost usvojena uz nezanemarljiv broj glasova ‘ZA’, od kojih su mnogi iz država koje predstavnici vlasti nazivaju prijateljskim ili čak državama strateškim partnerima.

“Očigledno je da to više ne mogu biti, a mnoge to nikada nisu ni bile”, istakao je Jovanović.

Lider Novog DSS je zaključio da ova stranka, zbog toga, pored održavanje sednice Narodne skupštine na kojoj bi se otvorilo pitanje spoljne politike Srbije, smatra da bi usvajanje rezolucije narodnih skupština Srbije i RS, kojom bi zajednički i u potpunosti odbacili perfidnu a istovremeno brutalnu laž o takozvanom genocidu u Srebrenici – bilo od najvećeg značaja.