On je u saopštenju naveo da “ne samo što je nezamislivo da Srbija pruži podršku Kosovu za članstvo u UN” već, kako je dodao, ” tako nešto od Srbije niko ni ne traži”.

Kazao je da se “od Srbije samo traži, kao što je navedeno u 4. članu francusko-nemačkog sporazuma” o Kosovu, da se Srbija ne protivi ulasku Kosova u bilo koju međunarodnu organizaciju, odnosno da, kako je dodao, ostane pasivna.

“Izjava Vučića jasan je pokazatelj da će Srbija upravo i ostati pasivna po pitanju ulaska KiM u međunarodne organizacije baš kao što se od nje zahteva”, rekao je Jovanović koji je izjavučića ocenio i kao “vredjenje inteligencije” naroda.

Optužio je Vučića da to pokušava da sakrije “u biti šibicarskim metodama”, te ocenio da “svima postaje jasno da je kosovska politika režima doživela potpuni krah i da će, ako se vlast ne promeni, odvesti zemlju u trajnu geopolitičku nestabilnost.

“Takvo protivustavno, antidržavno ali i kukavičko delovanje mora se hitno zaustaviti”, kazao je Jovanović te ponovo pozvao na raspisivanje prevremenih izbori na svim nivoima

Prema njegovim rečima, ti izbori predstavljaju jedini legitimni i demokratski izlaz iz nastale situacije.