Jovanović je na konferenciju za novinare u skupštini Srbije ocenio da je Vučiću “rejting važniji od svega, pa i od Kosova i Metohije”.

“Vučić nije na sednicu parlamenta došao kao predsednik Srbije nego je nastupio kao predsednik SNS-a kojem je rejting najvažniji. Umesto da se razgovara o najvažnijem nacionalnom pitanju i postizanju nacionalnog jedinstva, on je zloupotrebio skupštinsku govornicu za napade na opoziciju, vadio dosijee BIA i govorio o tome ko je išao na popravni ispit u školi”, rekao je Jovanović.

Podsetio je da je Narodna stranka parlamentu predložila rezoluciju kojom bi Srbija odbacila takozvani francusko-nemački predlog za Kosovo, jer predviđa ulazak Prištine u UN i ugrožava teritorijalni integritet i državni suverenitet Srbije, ali da je vladajuća većina odbila da se o tom predlogu raspravlja na sednici skupštine.

“Nama je najvažnija Srbija, a Vučiću je najvažniji rejting, i on sedi u skupštinskoj sali i pravi cirkusku predstavu u kojoj mi nećemo da učestvujemo”, rekao je poslanik Narodne stranke.

Jovanović je najavio da će Narodna stranka sarađivati sa svim strankama koje su za zaštitu teritorijalne celovitosti Srbije i očuvanje Kosova i Metohije, i ocenio da je “najvažnije postići što širi nacionalni konsenzus po tom pitanju, kako bi pozicija Srbije bila jasna, čvrsta i nedvosmislena”.

“Poslanici Narodne stranke neće se vraćati na sednicu o Kosovu i Metohiji, a sutra će učestvovati na sednici o setu pravosudnih zakona”, naveo je Jovanović.