“Pozivam sve građane da u što većem broju potpišu inicijativu za raspisivanje referenduma i da skupimo neophodnih 100.000 potpisa, pa da vidimo kako ćete to da ignorišete”, rekao je Jovanović Orliću na sednici Skupštine Srbije.

Jovanović je povodom izbora kandidata za funkcije u pravosuđu istakao da je, pored suđenja u razumnom roku, građanima neophodno omogućiti i lečenje u razumnom roku i pitao: “Gde je zaštitnik građana da zaštiti pravo građana na lečenje u razumnom roku?”.

“U državnim bolnicama se danas operacije zakazuju za 2033. godinu, za deset godina od današnjeg dana, dok za vašu braću, kumove i povlašćenu i bogatu elitu koju ste stvorili, nema lista čekanja, jer oni mogu da plate da budu odmah operisani na privatnim klinikama na kojima nema lista čekanja”, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da se najveća nejednakost između bogatih i siromašnih, i manjih i većih gradova i opština, najjasnije vidi u zdravstvenom sistemu.

Jovanović je povodom izbora “istaknutih pravnika” za članove Visokog saveta tužilaca i Visokog saveta sudstva i zaštitnika građana rekao da Orlić ne poštuje ni građane, ni parlament jer kandidati ne prisustvuju sednici kako bi mogli da saslušaju poslanike koji ih biraju.

“Danas u Srbiji ne postoji tužilac koji bi bio sposoban da optuži predsednika države, premijera i ministre, pa čak ni vaše kumove”, rekao je Jovanović.