“Vlada Srbije je nesposobna da se nosi sa krizom, jer je vlast generisala nasilje u prethodnih 10 godina. Vlast je uplašena jer ima stotine hiljada ljudi na protestima ‘Srbija protiv nasilja’ i svoju nesposobnost pokušava da prikrije politizacijom zahteva i agresivnim i potpuno neprimerenim nastupom u skupštinskoj raspravi”, rekao je Jovanović televiziji N1.

On je dodao da bi ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić morao biti smenjen zbog “nesposobnosti”. 

Jovanović je naveo da se u Priboju pre nekoliko dana dogodilo ubistvo i da ubica još nije uhapšen, a i “ministar Gašić je išao u Priboj da ga juri, ali bez uspeha”.

“U centru Beograda, u opštini Vračar, nedavno se dogodilo puškaranje. Država je pretvorena u Kolumbiju i događaju se mafijaški obračuni na ulicama i nasilje koje sistem ne može da reši, jer sistema ni nema”, rekao je Jovanović.

Istakao je da su zahtevi građana na protestima “Srbija protiv nasilja” ljudski, jer narod traži normalizaciju stanja u državi i da “tragedije budu poziv na buđenje iz ludila”.

“Tražimo smenjivanje članova Saveta REM-a jer je to telo oružje vlasti za kontrolu medija. Olivera Zekić je generator takvog ponašanja i stanja u medijima i ona mora da bude sklonjena. Televizije Pink i Hepi moraju da izgube nacionalne frekvencije jer su to trovačnice naroda na kojima se promovišu nasilje i kriminal”, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić psovala šefa poslaničke grupe Narodne stranke Miroslava Aleksića i “iz njene komunikacije isijava agresija kojom pokušava da prikrije nesposobnost”.

Poslanik Narodne stranke je naveo da se predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić “ponaša kao vaspitač, a on je samo spiker čija je uloga da vodi sednicu”.

“Vladajuća većina namerno odugovlači sednicu skupštine, umesto da sada raspravljamo dan i noć dok ne dođemo do zaključaka. Ima, međutim, nagoveštaja da bi rasprava mogla da se zaključi pre nego što se održi rasprava po svim tačkama dnevnog reda. To bi bilo veoma opasno i predstavljalo bi ozbiljno kršenje zakona. Pozivam vlast da odustane od takve namere”, zaključio je Jovanović.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *