“Neodgovorno je formirati najveću vladu u Evropi dok su istovremeno građani saterani u ćošak i pozivaju se na štednju i dok sve poskupljuje. Meso je poskupelo gotovo 70 odsto, mleko više od 30 odsto, jaja 40 odsto, a vlast pravi vladu od 28 ministara, od kojih nekoliko bez portfelja”, rekao je Jovanović za Nova S.

Na pitanje “da li je ga je nešto začudilo” u sastavu vlade, Jovanović je odgovorio da nije i da veruje da je mandatarka Ana Brnabić bila “začudjena kada je dobila sastav svoje vlade”.

Jovanović je povodom izostanka Zorane Mihajlović sa spiska ministara rekao da je sastav vlade posledica političkih kompromisa među strankama vladajuće koalicije i unutarpartijskih sukoba u SNS-u, jer u vladi više nema ni Nebojše Stefanovića ni Zlatibora Lončara.

“Jasno je da je došlo do unutarstranačkih sukoba, što je pokazala i jučerašnja konferencija za novinare Zorane Mihajlović, i to je jedan od razloga zbog kojih više nisu u vladi”, rekao je Jovanović.

Upitan da li se sa formiranjem vlade odugovlačilo zbog sankcija Rusiji, Jovanović je odgovorio da se kasnilo jer je vlast “zamajavala narod” kako bi skrenula pažnju sa dvocifrene inflacije i sakrila da je ekonomija pred kolapsom.

“Mesecima su pravili su rijaliti od formiranja vlade koju je bilo moguće sastaviti za nekoliko dana”, zaključio je Jovanović.