Kako prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS), bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri godine zatvora jer je podstrekivao druge osuđene da zapale Jovanovićevu imovinu.

Sud je smanjio zatvorsku kaznu za godinu dana u odnosu na prvostepenu presudu. Simonoviću je izrečena i novčana kazna od 100.000 dinara.

Osim Simonovića, osuđen je i Vladimir Mihailović – na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, kao i Vladimir Novaković, na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je Aleksandar Marinković, koji se nalazi u bekstvu, kao direktni izvršilac osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Jovanović je za UNS rekao da, ako se uzmu u obzir ostale presude, koje su uglavnom bile na štetu novinara, ovom presudom može biti prezadovoljan.

“Konačno je doneta zadovoljavajuća pravosnažna presuda zbog napada na novinara”, rekao je on.

Jovanović je rekao da je šesta godina kako postupak traje, a da je sve što se dešavalo uticalo na njegovo zdravlje i zdravlje njegove supruge.

“Moja supruga još uvek noćima ne spava. Izgubio sam prošlost, drage uspomene koje niko više ne može da nadoknadi”, rekao je.

Ipak, imao je, kako je kazao, sreće jer je predmet došao u prave ruke – kod javnog tužioca Predraga Milovanovića.

“On je savesno obavio svoj posao. Imao sam i dobrog advokata, gospođu Anu Matić”, kazao je Jovanović.