Kako navode Novosti, iz JSD je rano jutros u APR upućen dopis u kojem je jasno naznačeno da se ne mogu sprovoditi nikakve promene u registru i da svi ti eventualni pokušaji moraju biti sprečeni.

„Postoje opravdane sumnje da je neko falsifikovao pečat JSD kako bi Mijailović bio upisan kao pravni zastupnik“, navele su Novosti.

Novosti su navele i da su „u ovoj operaciji osim Mijailovića učestvovali Novak Nedić, generalni sekretar vlade, njegov savetnik Nenad Djordjević i direktor APR-a Milan Lučić“ i da je ona obavljena pred kraj radnog vremena.

Skupština JSDP trebalo je da bude održana u ponedeljak popodne, kandidati za predsednika bili su dosadašnji predsednik Milorad Vučelić, koji je na čelu fudbalskog kluba i predsednik košarkaškog kluba Ostoja Mijailović, ali je došlo do haosa na stadionu u Humskoj, pošto su obojica proglasila pobedu.

Mijailović je rekao da je napustio sednicu pošto pojedinim predstavnicima nije dozvoljeno da prisustvuju. On je okupio predstavnike 13 klubova i u prostorijama Teniskog kluba održao sednicu, na kojoj je izglasan za novog predsednika JSDP.

Istovremeno Vučelić je rekao da je prekinuo Skupštinu zbog nedostatka kvoruma, a fudbalski klub je sinoć najavio njegovu konferenciju za novinare nazvavši ga „aktuelni predsednik JSDP“.